پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113513
چرا قرآن خوردن گوشت خوک را حرام کرده است؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 680

به گزارش خبرنگارجهان بين نيوز، ممنوعيت از غذاهاي غيربهداشتي و تنفرآميز يکي از خدمات دين الهي به بشريت است، زيرا در شرايطي که ميکروب کشف نشده بود و اثرات غذاهاي پليد در بوجود آوردن بيماري‌ها روشن نبود، آنها را ممنوع اعلام کرده و اين خدمت بزرگي در جهت سلامتي انسان‌ها مي‌باشد.
يکي از حيوان‌هايي که مصرف گوشت آن در فهرست غذاهاي حرام قرار گرفته است گوشت خوک مي‌باشد که در قرآن از آن به «لحم خنزير» ياد شده است:

«إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَيکُمُ الْمَيتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِيرِ وَ...»
خدا، تنها (خوردن) مردار و خون و گوشت خوک و آنچه را که به هنگام سربريدن نام غيرخدا بران بانگ زده شده حرام کرده است.»
که مضمون اين آيه، در چهار سوره‌ي قرآن آمده است و علت تاکيد قرآن بر اين مطلب، همان اهميت موضوع و خطرات جسمي و روحي مصرف گوشت خوک و نيز آلودگي جامعه‌ي بشري به آن است به طوري که هنوز در برخي کشورهاي جهان به ويژه اروپا و آمريکا گوشت خوک جزء غذاهاي رسمي آنها قرار دارد.
حال مي خواهم به حکمت حرام شمردن گوشت خوک بپردازيم:

حکمت‌هاي حرام شمردن گوشت خوک:
برخي صاحب نظران در مورد حرمت گوشت خوک به برخي از حکمت‌هاي قرآن اشاره کرده‌اند که بعضي از آن موارد را در اينجا مي‌آوريم و براي آگاهي بيشتر از اين موضوع منابعي را جهت مطالعه معرفي مي‌کنيم:
در مورد فلسفه‌ي حرمت گوشت خوک از دو جهت مي‌توان سخن گفت:

الف. تأثيرات روحي و رواني گوشت خوک:
خوک حتي نزد اروپائيان که از گوشت آن مي‌خورند سمبل بي‌غيرتي است و حيواني کثيف است. خوک در امور جنسي فوق العاده بي‌تفاوت و لا أبالي است و علاوه بر تأثير غذا در روحيات که از نظر علمي ثابت شده است، تاثير اين غذا در خصوص لاأبالي گري در مسائل جنسي مشهود است.
يکي از نويسندگان مي‌نويسد: خوک غيرت ناموسي ندارد و جفت خود را در معرض خوک‌هاي نر ديگر قرار مي‌دهد و حتي از اين کار لذت هم مي‌برد، که اين صفات در گوشتش هم تاثيراتي دارد از اين جهت اشخاصي که از آن تغذيه مي‌کند همان صفات و اخلاق رذيله را پيدا مي‌کنند.

ب. ضررهاي بهداشتي و بيماري‌هايي که توسط خوک به انسان منتقل مي‌شود:
برخي بيماري‌ها هستند که از جمله عوامل ابتلاي به آنها گوشت خوک است و استفاده از گوشت خوک در ايجاد آنها موثر است:
1. اسهال خوني؛
2. يرقان عفوني؛
3. انتاميب هيستولتيک، که انسان را به اسهال آميبي مبتلا مي‌نمايد؛
4. بيماري شبه باد سرخ که در انسان به صورت لکه‌هاي سرخ و دردناک توأم با سوزش شديد روي دست‌ها ظاهر مي‌شود؛
5. تصلب مشرايين ـ دردهاي مفصلي و مسموميت‌ها و علت آن ميزان زياد چربي و اسيداوريک موجود در گوشت خوک مي‌باشد.
6. خوک از خوردن چيزهاي پليد حتي مدفوع خودش باکي ندارد لذا معده‌اش لانة اقسام ميکروب‌هاست که به گوشت و خون و شيرش هم سرايت مي‌کند.

اما برخي بيماري‌ها تنها علت آن، خوردن گوشت خوک است از جمله:
1. «کرم کدوي خوک» که درعضلات و مغز خوک يافت مي‌شود که انسان را دچارنارسائي‌هايي در دستگاه گوارش مي‌کند.

2. «تري شينوز» اين نيز کرم ديگري است که باعث خراشيدن و التهاب جداره امعاء و پيدايش جوش‌ها و دمل‌هاي پراکنده در تمام بدن و درد شديد عضلاني و سختي تنفس و ناتواني در سخن گفتن و جويدن غذا و ... مي‌شود که تا به حال درماني برايش پيدا نشده است.

3. استفاده از گوشت خوک، به علت ثقيل الهضم بودن معده را به زحمت مي‌اندازد..
ناگفته نماند که در کشورهاي اسلامي در اثر مبارزه‌ي جدي اسلام، گوشت اين حيوان مصرف نمي‌شود و لذا پيامدهاي آن نيز کمتر به چشم مي‌آيد، اما در کشورهاي غربي (اروپا، آمريکا) اين ممنوعيت اعمال نمي‌شود ولي با اين حال بسياري از مردم از مصرف آن دوري مي‌گزينند؛ حتي در برخي از کشورها مثل برخي قسمت‌هاي روسيه در اثر شيوع بيماري‌هاي مربوط به گوشت خوک (کرم ترکين يا ترشين) مصرف گوشت آن را ممنوع اعلام کرده‌اند و همچنين بيماري کرم کدوي خوک به صورت گسترده در جهان منتشر شده و در کشورهاي اسلامي که گوشت خوک مصرف نمي‌کنند به ندرت ديده مي‌شود.

حکمت تحريم گوشت خوک را مي‌توان پيشگيري از زيان مترتب بر گوشت خوک شمرد ولي اين ضررهاي بهداشتي و اخلاقي فقط مي‌تواند به عنوان فلسفه و حکمت اين حکم مطرح شود ـ نه علت انحصاري آن ـ و هنوز بايد منتظر کشفيات جديد علمي در اين باره باشيم. پس حرام‌ها و حلال‌هاي خداوند داراي مصلحت‌ها و حکمت‌هايي است که با پيشرفت علوم بدان‌ها بيشتر پي مي‌بريم. به عبارت ديگر قرآن به برخي نکات اشاره مي‌کند که علوم پزشکي و عقل آدميان درصدر اسلم آنها را کشف نکرده بود که نمونه‌ي آن همين تحريم گوشت خوک است که برخي از مضرات و حکمت‌هاي آن اشاره شد.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html